Bands > Triggerfinger
Biografie

Triggerfinger is een driekoppig monster, geboren uit het beste wat de rockgeschiedenis te bieden heeft. Ruben Block, Mario Goossens en Monsieur Paul gaan al een poos door het leven als “The loudest band in Antwerp”. Inmiddels moge duidelijk zijn dat niet alleen Antwerpen plat gaat voor de spuwende riffs van Block, de mokerslagen van Goossens en de het rauwe basgeluid van Monsieur Paul.

In November 2010 verscheen "All This Dancin’ Around", de opvolger van succesalbum What Grabs Ya?, opgenomen in de Sound City-studio in Los Angeles. Sound City is een waar monument in de muziekindustrie, veel grootheden hebben er aan platen gewerkt. Nirvana’s Nevermind is er bijvoorbeeld opgenomen. Maar ook Rage Against The Machine, Ryan Adams, Toots & the Maytals en Bootsy Collins, om er maar een paar te noemen, togen naar Sunny California voor opnames.

De derde studioplaat is mede geproduceerd door Greg Gordon, die eerder werkte met onder andere Oasis, Wolfmother, Slayer en Soulwax. Triggerfinger heeft hun beproefde livegeluid weten om te zetten in een ronkende studioplaat. Monsieur Paul: "Het is de eerste maal in mijn ‘carrière’ dat ik de studio buitenkom en na een maand alles beter vind klinken dan tijdens de opnames. Ook geen zwart gat na de opnames. Het is ook de eerste maal dat studiowerk een soort ‘speeltijd’ was, letterlijk dan. Everything went so smooth, it was a blast. Alleen spijtig dat het water van het zwembad een tikje te koud was."

Triggerfinger staat garant voor onvervalste rock van het hoogste niveau. Bij momenten ontiegelijk hard, maar onverminderd melodieus, een strakke ritmesectie nu eens versterkt en dan weer getemperd wordt door de veelzijdige vocals en gitaren.

Dankzij jaren van hard werken en een Spartaans toerschema heeft Triggerfinger inmiddels een flinke fanschare opgebouwd. What Grab’s Ya? is meer dan 15.000 keer verkocht in de Benelux, de band deed meerdere uitgebreide clubtours door Nederland en België, speelde voor uitverkochte zalen en op alle grote festivals in België en Nederland (o.a. op de hoofdpodia van Pinkpop, Pukkelpop, Lowlands & Rock Werchter). Ook in Frankrijk en Zwitserland worden de mensen steeds wilder en krijgt Triggerfinger invitaties voor diverse optredens (onder andere een show op prestigieus tennistoernooi Roland Garros).

All This Dancin’ Around behaalde inmiddels Platinum status in Belgie. 'All this Dancin' Around' stond 11 weken op #1 in De Afrekening op Studio Brussel, en kreeg daar gezelschap van opvolger 'Love Lost In Love', die vervolgens twee weken de lijst aanvoerde.

Het album

‘Triggerfinger ontpopt zich live tot ongenaakbaar rockmonster.’ [de Volkskrant]

‘Als een van de weinigen beheerst Triggerfinger de truc om de gruizigste rock ook te laten swingen.’ [NRC]

‘De kolkende storm die het trio in concert presenteert, kunnen maar weinig Vlaamse bands evenaren.’ [De Standaard]

‘Triggerfinger heeft naast de power van een stoomhamer immers een meer dan aardig oor voor een knappe melodie, zodat dit plaatje de luisteraar vaak genadeloos bij de keel grijpt.’ [De Morgen]Press
Excelsior Recordings
Adriaan Pels - adriaan@excelsior-recordings.com
+31(0)655747787 // +31 (0)356473889

Bookings
* Belgium: Peter Verstraelen - peter@peterverstraelen.com
* Netherlands: Gideon Karting @ Mojo - g.karting@mojo.nl

Label
* Belgium: V2
* Netherlands: Excelsior Recordings
* France: Le Son DU Maquis / Harmonia Mundi
* UK : Absolute PR
* Other: Excelsior Recordings