Bands > Creature w/t Atom Brain
Biografie

De lading die door zo'n bandnaam gedekt wordt, kan onmogelijk neutraal zijn. En kijk, als je ziet dat de band het geesteskind is van Millionaire- en Mark Lanegan-sidekick Aldo Struyf (ex-Nemo en Orange Black), dan kom je al snel bij een sterke elektrische lading luid uit. Elektriciteit die evenwel aan de goeie kant blijft van de grens tussen trachtende garagerock en gitaarnoise die wél ergens naartoe gaat.

Wil je de richting kennen van Struyf, dan moet je weten dat deze Antwerpenaar opgegroeid is met de Butthole Surfers en Barkmarket. Luide groepen die brullen. Met de debuutplaat I Am The Golden Gate Bridge (2008) liet the creature een eerste keer in eigen brein kijken. "Zet de plaat na twee uur 's nachts in de auto op", aldus Struyf. Progrock even 'rauw rockend als Mark Lanegan en psychedelisch als de heren van Hawkwind,' schreef Focus Knack.

Ik hou van de sixties en seventies, en van kapotte melodieën, aldus nog Struyf. En daar houden grote groepen ook wel van, zo blijkt. Creature With The Atom Brain mocht al openen voor buitenlandse tournees van The Dead Weather (met Jack White), Alice In Chains en The Jesus and Mary Chain. Compleet met drummer Dave Schroyen (Millionaire), Jan Wygers (ex-Sexmachines) en Michiel Van Cleuvenbergen (Dead Stop) is Creature With The Atom Brain bekwaam om u onder stroom te zetten zodra de stekker weer in de gitaar gaat.

Nieuws